Kinderopvang De Buitentuin

Groeien in rust, ruimte en natuur

Kinderopvang De Buitentuin

Gezonde voeding, natuurbeleving, beweging & duurzaamheid. Kinderdagverblijf De Buitentuin in Nuenen biedt professionele kinderopvang aan in een warme en huiselijke sfeer voor kinderen van 0-4 jaar. Binnen deze vertrouwde omgeving stelt De Buitentuin een persoonlijke benadering van het kind centraal. Er wordt veel aandacht besteed aan pure, eerlijke en gezonde voeding. Want gezonde voeding draagt bij aan een goede ontwikkeling en groei van je kind. Buiten de dagelijkse verzorging, word je kind gestimuleerd zowel lichamelijk als sociaal-emotioneel, creatief, taalvaardig en cognitief te ontwikkelen.

Project

Voor De Buitentuin hebben wij bij Bliq vanaf de startblokken mee mogen werken aan de opbouw van deze te gekke kinderopvang. We mochten losgaan met het ontwerpen van een logo, een huisstijl, een website, een flyer en een bouwbord. Het was de bedoeling dat het een vlotte, frisse en kindvriendelijke visuele identiteit zou worden dat niet zweverig, wollig of kinderachtig aanvoelt. “Ga er maar aan staan”, horen we je denken. Nou die uitdaging wilden we wel aangaan! We hebben hiervoor veel gekeken naar websites en huisstijlen van andere kinderdagverblijven en goed gekeken hoe De Buitentuin hierin onderscheidend kan zijn.

Het is uiteindelijk een huisstijl geworden dat bestaat uit strakke elementen in combinatie met frisse kleuren en speelse, grafische patronen. De stijl wordt vervolgens naadloos doorgetrokken in de website, maar stijgt het belangrijkste doel van dit medium absoluut niet voorbij: op een heldere manier de juiste informatie overbrengen op de bezoeker. Overzicht en structuur stonden daarom centraal bij het ontwerpen en bouwen van de website. Kijkje nemen? Ga dan naar de nieuwe website.