Fuizenfest

Abri poster campagne

Fuizenfest

Fuizenfest is een tweedaags festival dat gehouden wordt in een dopje langs Tilburg, genaamd Riel. Heavy Metal en Rock muziek staan in deze twee dagen centraal en er worden voornamelijk covers gespeeld van de grootheden door grote en kleine namen in deze scene. In de aanloop naar het festival had de doelgroep nog vaak geen idee van het bestaan van Fuizenfest en de identiteit van het festival was nog niet onderscheidend genoeg van haar concurrenten.

Project

De opdracht was om posters voor festival Fuizenfest te maken. Het doel van de posters is om meer naamsbekendheid te creëren en om de Heavy Metal en Rock te representeren op een manier die onderscheidend is van haar concurrenten. Voor de opdracht hebben we daarom onderzoek gedaan naar een visuele vertaling van Rock en Heavy Metal zonder daarbij gebruik te maken van clichés (denk hierbij bijvoorbeeld aan doodshoofden, illustraties van duistere figuren, etc.). We hebben onder andere onderzoek gedaan naar de concurrenten. We hebben gekeken hoe zij communiceren, hoe hun visuele identiteit eruit ziet en wat de gelijkenissen tussen de uitingen van de concurrenten zijn. Aan de hand van deze informatie konden we vaststellen wat we moesten gaan gebruiken, en belangrijker nog, moesten vermijden om tot een onderscheidend resultaat te komen.

De eindproducten van het project zijn vier verschillende posters, waarbij we Heavy Metal en Rock op een andere manier in beeld brengen. Door gebruikt te maken van teksten uit de maatschappelijke songs, laten we de kijker kennismaken met een andere kant van dit genre. Vaak hebben mensen bepaalde vooroordelen over deze subcultuur. De teksten die te zien zijn, hebben veel diepgang en kunnen bijna beschouwd worden als een soort poëzie. Verder hebben we gebruik gemaakt van felle kleuren, om opvallend en onderscheidend te zijn en de focus te leggen op de gezichtsuitdrukkingen van de artiesten op de foto. De gezichtsuitdrukkingen in combinatie met de scheuren laten de ruwe/ruige kant van het genre alsnog naar voren komen.