Lavi Frost

EP Cover Design

Lavi Frost

Lavi Frost is een singer songwriter van eigen bodem. Na jaren covers te hebben gezongen van andere artiesten, besloot ze dat het hoog tijd was om haar eigen muziek met de wereld te delen. Soulful en Laid-back muziek, op een frequentie van 432Hz is wat ze maakt. Kenmerkend is haar warme, jazz-achtige sound.

Project

Met haar muziek wil Lavi Frost een uitweg bieden naar een soort dromenland, waar iedereen soms wel naar verlangt. Het doel is dan ook om je even afstand te laten doen van alle zorgen, zodat je na het beluisteren van deze tijdloze songs, weer met frisse moed verder kunt.

De EP is opgenomen in een speciale geluidsfrequentie: 432Hz. Over het algemeen wordt de muziek van tegenwoordig vaak geproduceerd in 440Hz. In 432Hz is alles een stukje lager dan in 440Hz. Veel mensen geloven dat 432Hz muziek een meer natuurlijk effect heeft op het lichaam en dat het daardoor kalmerend zou werken. Onderzoek bevestigt dit idee. Lavi Frost wilde er graag mee experimenteren op haar EP om te kijken of het nou echt werkt (maar als zelfs onze Joris er rustig van wordt, zegt dat eigenlijk al genoeg…).

Aan de albumcover van deze EP hebben wij mee mogen werken. We zijn verantwoordelijk geweest voor het artwork en hebben hiervoor samengewerkt met documentaire fotograaf Dennis van der Valk. Met als resultaat een vrij clean geheel, een verbeelding waarbij je als persoon (letterlijk) voor een aantal minuten in twee werelden bent.

Benieuwd of het album ook op jou een kalmerend effect heeft? Check het vooral op Spotify of Soundcloud. Enjoy!