14 oktober 2021

De elementen en het belang van een goede huisstijl voor jouw organisatie

Bliqopener

Als je als ondernemer denkt dat je er met enkel een leuk en origineel logo al bent, dan heb je het mis. In mijn vorige post heb ik aan de hand van een aantal principes uitgelegd waar een goed logo aan voldoet. Een logo kan de basis vormen voor de huisstijl, maar er komen zeker wel wat meer elementen bij kijken. Een goede huisstijl is representatief voor de persoonlijkheid van je organisatie of onderneming. Maar wat houdt zo’n huisstijl nou eigenlijk in? Ik ga het je uitleggen!

Grafische basiselementen van een huisstijl

Een goede huisstijl bestaat uit een combinatie van de volgende zes grafische basiselementen en zijn bepalend voor de uitstraling:

  • Logo
  • Kleur
  • Typografie (lettertype en opmaak)
  • Vormelementen (stramien, vlakken, vormen en andere grafische elementen en het gebruik hiervan)
  • Beeldstijl (fotografie- of illustratiestijl)
  • Toon / Taalgebruik

Het belang van een goede huisstijl

  • Het is belangrijk dat jouw bedrijf onderscheidend is van je concurrenten. Door op te vallen  tussen de andere bedrijven kun je beter de aandacht trekken van je doelgroep.
  • Het consistent doorvoeren van van de huisstijl vergroot de identificatie met het bedrijf door zowel stakeholders, potentiële klanten en het personeel.
  • Een huisstijl stelt je in staat een goed en professioneel bedrijfsimago op te bouwen bij alle doelgroepen. Omdat een herkenbare huisstijl verwachtingen creëert, kost het overbrengen van een boodschap naar jouw doelgroep minder moeite.
  • Een professionele huisstijl wekt vertrouwen bij de klant in jouw merk, diensten en de producten die je aanbiedt.

Kortom een goede huisstijl vertegenwoordigd niet alleen de identiteit van het bedrijf maar versterkt deze ook. Het ontwerpen van een huisstijl is vakwerk. Veel (beginnende) zelfstandig ondernemers knutselen in het begin zelf een huisstijl in elkaar, of laten iets door een kennis maken. De praktijk wijst uit dat een professioneel ontworpen huisstijl onmisbaar is voor de groei en het voortbestaan van een organisatie. En laten wij bij Buro Bliq je daar nou net mee te kunnen helpen!

Delen:

Een greep uit onze opdrachtgevers

Bunzl Retail & Industry / KiesZon / Verpakking op Maat / Jumbo Supermarkten / Mr. Long / Beauty Vision Eveline / Fydé / Tandartspraktijk Hekerman / Bouwbedrijf Claassen & Smits / De Groot Hoveniers / De Heihoeve / De Vocht personenvervoer / Hallo Familie / IzAAC / Kinderopvang de Buitentuin / Talent Network Company / Right here / OSES Limited / Werkatleet / Team4Finance

Krachten bundelen en een samenwerking aangaan? 🤝

Wij zijn vooral geïnteresseerd in jou. Kunnen we je ergens mee helpen? Laat het ons weten en we nemen contact met je op.

Social

Zien wat wij allemaal uitspoken? Volg ons op social media, kijk waar we mee bezig zijn en deel hier en daar een like uit.

Contact

Palenrij 2
5411 LX, Zeeland

Joris | +316 16 94 73 96
Glenn | +316 43 17 92 15
hello@burobliq.nl