Verpakking op maat

Branding / Design

Projecten

Verpakking op maat, een concept dat afkomstig is van Bunzl. Bunzl is totaalleverancier op het gebied van verpakkingen, disposables en hygiëneproducten voor de food en non-food sector. In het verleden liepen retailers er vaak tegenaan dat verpakkingen altijd moeten voldoen aan bepaalde formaten, stansen of oplagen. Dit was voornamelijk vanwege de beperkte mogelijkheden van de machines die de verpakkingen produceerden. Tot nu. Verpakking op maat maakt het namelijk mogelijk om zelf je eigen verpakking te ontwerpen, geheel naar eigen wens. Best cool, toch?

Binnen dit project zijn wij er voor verantwoordelijk geweest om Verpakking op maat een gezicht te geven aan de hand van een spiksplinternieuwe huisstijl. We mochten loslaten van de visuele identiteit van Bunzl en de bedoeling was dat het een hippere en brutalere uitstraling zou krijgen.

Om te beginnen bij het begin hebben we eerst een hoop (en dan bedoelen we ook écht een hoop) inspiratiemateriaal verzameld om te kijken hoe we ervoor konden zorgen dat het een opvallende identiteit zou worden. We kwamen er gaandeweg achter dat we een georganiseerde drukte wilden creëren aan de hand van een basis toolkit. Je legt jezelf bepaalde regels op tijdens het ontwerpen. Denk hierbij aan stramienen en kleurtoepassingen.

Dat resulteerde in een logo dat in meerdere kleuren op verschillende achtergronden te gebruiken is. Een helder en fel kleurenpalet dat in iedere denkbare combinatie toch nog passend is binnen de huisstijl. We gebruiken patronen om de boel nog iets meer aan te kleden en de stijl nog meer een eigen identiteit te geven. De tone of voice is open, direct en met een kleine knipoog. Een feestje om naar te kijken. Maar het was dan ook een feestje om aan te mogen werken.

Een greep uit onze opdrachtgevers

Bunzl Retail & Industry / KiesZon / Verpakking op Maat / Jumbo Supermarkten / Mr. Long / Beauty Vision Eveline / Fydé / Tandartspraktijk Hekerman / Bouwbedrijf Claassen & Smits / De Groot Hoveniers / De Heihoeve / De Vocht personenvervoer / Hallo Familie / IzAAC / Kinderopvang de Buitentuin / Talent Network Company / Right here / OSES Limited / Werkatleet / Team4Finance

Krachten bundelen en een samenwerking aangaan? 🤝

Wij zijn vooral geïnteresseerd in jou. Kunnen we je ergens mee helpen? Laat het ons weten en we nemen contact met je op.

Social

Zien wat wij allemaal uitspoken? Volg ons op social media, kijk waar we mee bezig zijn en deel hier en daar een like uit.

Contact

Palenrij 2
5411 LX, Zeeland

Joris | +316 16 94 73 96
Glenn | +316 43 17 92 15
hello@burobliq.nl